♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Kold dampet hellefisk med grøntsager

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Hellefisk

Ingredienser


Fisk
250 g hellefisk
2 laurbærblade
Salt

Grøntsager
1 stilk bladselleri
1 gulerod
¼ porre
Salt

Dressing
2 spsk. creme fraiche
½ tsk. tørret dild
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Damp hellefisken i 15 min. enten i ovnen ved 180 grader under låg eller i en gryde under låg tilsat laurbærblade og salt.
  • Skær grøntsagerne i tynde strimler og kog dem i 5-10 min i letsaltet vand og sig kogevandet fra.
  • Stil fisk og grøntsager i køleskabet til næste dag eller server den afkølet.
  • Bland dressingen og hæld den over retten inden servering.

Variation:


  • Du kan skifte hellefisken ud med kuller, torsk og sej.

Tips:


  • Lav eventuelt retten dagen, før den skal serveres, og hæld dressingen over retten på dagen, hvor den serveres

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal636,0318,0
Protein i gram34,717,4
Kulhydrat i gram13,86,9
Fedt i gram48,324,2
Kalium i mg1.270,0635,0
Kalium (kogt)1.109,0554,5
Fosfat i mg462,0231,0
Salt i gram19,29,6

Ingredienser

Fisk
250 g hellefisk
2 laurbærblade
Salt

Grøntsager
1 stilk bladselleri
1 gulerod
¼ porre
Salt

Dressing
2 spsk. creme fraiche
½ tsk. tørret dild
Salt og peber