♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Diætistens blog om mad og nyresygdom

Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe skriver løbende blogindlæg her på siden.

Hun tager nogle af de hyppige spørgsmål fra rådgivningen op, hun giver gode råd til de forskellige årstider og højtider i løbet af året, og hun fortæller om det nyeste fra forskningens verden.

 

Har du brug for rådgivning om mad og måltider, er du som medlem af Nyreforeningen velkommen til at kontakte Sofie på sw@nyre.dk. Det kan være med helt generelle spørgsmål eller mere specifikke spørgsmål om netop din situation.

Seneste blogindlæg

Pas på din nyrefunktion – skær ned på saltet

Pas på din nyrefunktion - skær ned på saltetGenerelt spiser danskerne alt for meget salt. Det salt, som danskerne spiser, stammer primært fra brød, pålæg, morgenmadsprodukter og ost. Det stammer også fra den salt, som tilsættes under madlavningen. Hvis du gerne vil...

læs mere

Pas på din nyrefunktion gennem maden – protein

Pas på din nyrefunktion - spar på protein”Hvad kan jeg selv gøre for at passe på den nyrefunktion, jeg har tilbage?” Det er et spørgsmål, som jeg har fået virkelig mange gange fra personer, som har nedsat nyrefunktion, men ikke er dialyse. Og det vil dette, og mine...

læs mere

Ost, ost, ost. Jeg vil have ost

Ost, ost, ost. Jeg vil have ostSådan synger Sebastian i Ostesangen i musicalen Skatteøen. Hvis jeg skal vælge én fødevare, som jeg ofte bliver spurgt om, så er det ost, skriver Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe. Når det kommer til ost, handler det både, om...

læs mere

Inspiration til nyrevenlige madpakker

For nogle er det nemt at finde på indhold til madpakken, for andre er det en daglig udfordring at variere rugbrødsmadderne. Især hvis der samtidig skal tages hensyn til kalium, fosfat og protein.

læs mere

Kan nyresyge spise chokoladepåskeæg?

Chokolade indeholder en del kalium og fosfat, men det er ikke umuligt at spise chokolade til påske. Læs diætistens tips og tricks til at få plads til chokoladen, selvom du skal passe på kalium og fosfat.

læs mere

Julefrokost og julemiddag

Julemad er en fast del af de flestes jul, og det behøver ikke være besværligt. Med enkelte tricks kan du sagtens tage hensyn til nyrerne og spise lækker julemad samtidig.

læs mere

Julegodter – hvad kan jeg spise?

Julen er pakket med søde fristelser, både forskellige frugter og massevis af lækre julegodter. Her guider diætist Sofie Wendelboe til, hvad du kan spise, når det gælder julens søde sager.

læs mere

Suppe og grød – go eller no-go?

De kolde efterårsmåneder er over os, og i den forbindelse kan det være skønt med en portion varm suppe eller grød. Men kan det overhovedet anbefales, når man har en nyresygdom?

læs mere

Plantedrik eller mælk?

Hvilken plantedrik (risdrik, havredrik, sojadrik, mandeldrik) er bedst at vælge og er plantedrik bedre end mælk? Det er nogle af de spørgsmål, som mange nyresyge spørger om.

læs mere

Alkohol og nyresygdom

Hvis du er nyresyg, gælder Sundhedsstyrelsens anbefalinger også for dig. Problemerne ved indtag af alkohol, når du har en nyresygdom, kan være indholdet af kalium og væske.

læs mere

Sommer, sol og is

Kalenderen siger sommer, og for mange betyder det også is. Men is er jo et mælkeprodukt, så kan det passes sammen med at have en nyresygdom? Selvfølgelig kan det det.

læs mere

Nyrevenlig mad i påsken

Hvis du bliver inviteret i byen i påsken, så er det din nyrefunktion, der bestemmer, hvad det er godt at have fokus på. Få diætistens råd til nyrevenlig mad i påsken og få en opskrift på æggesalat.

læs mere