♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Æggekage

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Æggekage

Ingredienser


2 hele æg
5-6 pasteuriserede æggehvider
1½ dl havredrik
1 spsk. piskefløde
¼ tsk. salt
2 tsk. kartoffelmel
2 spsk. Olie

Sådan gør du:

  • Æggemassen røres grundigt sammen.
  • Fedtstof varmes på panden.
  • Æggemassen hældes på den varme pande.
  • Rør ikke i æggemassen men ryst panden i cirkelbevægelser. Fortsæt, indtil massen ikke bevæger sig mere.
  • Vend æggekagen ved hjælp af et fladt låg. Steg videre i ca. 4 minutter ved lav varme.
  • Server æggekagen direkte fra panden.

Variation:


  • Når du kommer æggemassen på den varme pande, kan du få mere fylde ved at komme grøntsager, kartofler eller rester af kød i sammen med.

Tips:


  • Server retten med brød og smør evt. pynt med tomater og purløg.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal629,0314,5
Protein i gram32,916,5
Kulhydrat i gram24,012,0
Fedt i gram45,122,6
Kalium i mg514,0257,0
Kalium (kogt)514,0257,0
Fosfat i mg288,0144,0
Salt i gram1,80,9

Ingredienser

2 hele æg
5-6 pasteuriserede æggehvider
1½ dl havredrik
1 spsk. piskefløde
¼ tsk. salt
2 tsk. kartoffelmel
2 spsk. Olie