♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Blåbærkompot med ægte vanilje

Tilføj retten

10
Fryseegnet
Blåbærkompot

Ingredienser


200 g blåbær fra frost
2 spsk. sukker (27 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 vaniljestang (en stor teske vaniljesukker kan også bruges)

Sådan gør du:

  • Kog blåbær op med sukker, citronsaft og vaniljekorn (læg evt. hele den skrabede vaniljestang i gryden for en dybere vaniljesmag).
  • Lad kompotten småsimre i 15 min.
  • Fyld kompotten på et skoldet glas og stil i køleskabet.
  • Tip: Brug f.eks. kompotten på arme riddere eller på pandekager.

Variation:


  • Retten kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Selvom der bliver anvendt bær, skal det ikke tælles med i den anbefalede daglige mængde af frisk frugt. Det gælder både kompot og syltetøj, så længe det bruges i små mængder, f.eks. 1-2 tsk. som tilbehør.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal220,022,0
Protein i gram1,00,1
Kulhydrat i gram49,04,9
Fedt i gram1,30,1
Kalium i mg140,014,0
Kalium (kogt)140,014,0
Fosfat i mg28,02,8
Salt i gram0,00,0

Ingredienser

200 g blåbær fra frost
2 spsk. sukker (27 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 vaniljestang (en stor teske vaniljesukker kan også bruges)