♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Broccolisalat med bacon, rødløg, peberfrugt og pinjekerner

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Broccolisalat

Ingredienser


100 g kogt broccoli i buketter
25 g rødløg i tern
75 g gul og rød peberfrugt i tern
50 g ristet bacon i tern
Evt. 1 spsk. ristede pinjekerner
½ dl creme fraiche 38 %
½ tsk. sød sennep
2 spsk. purløg
Peber

Sådan gør du:

  • Broccoli brækkes i buketter og koges i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 l vand).
  • Rødløg og peberfrugt snittes i fine tern.
  • Bacon ristes på en pande, og fedtet drypper af på et stykke køkkenrulle.
  • Pinjekerner ristes på en pande.
  • Dressing blandes af creme fraiche, sød sennep og purløg. Smages til med peber.
  • Broccoli blandes med dressing. De øvrige ingredienser tilsættes.
  • Gem lidt bacon og peberfrugt til at pynte med på toppen.

Variation:


  • Vælger du at tilsætte pinjekerner, giver det 50 mg ekstra kalium og 50 mg ekstra fosfat.
  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du evt. halvere mængden af bacon.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, er det ikke nødvendigt at koge broccoli i 5 minutter, men det er nok med et opkog.

Tips:


  • Vælg de frugter og grøntsager, som er i sæson, f.eks. broccoli og blomkål om sommeren. Så er det ofte muligt at finde friske, lokalt dyrkede versioner, og det er godt både for pengepung og bæredygtighed.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal300,0150,0
Protein i gram16,08,0
Kulhydrat i gram9,04,5
Fedt i gram21,010,5
Kalium i mg830,0415,0
Kalium (kogt)720,0360,0
Fosfat i mg250,0125,0
Salt i gram1,70,8

Ingredienser

100 g kogt broccoli i buketter
25 g rødløg i tern
75 g gul og rød peberfrugt i tern
50 g ristet bacon i tern
Evt. 1 spsk. ristede pinjekerner
½ dl creme fraiche 38 %
½ tsk. sød sennep
2 spsk. purløg
Peber