♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Brun sovs

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Brun sovs

Ingredienser


1 spsk. usaltet smør eller evt. andefedt
½ spsk. hvedemel
2 dl stegesky (eller vand tilsat 1/10 bouillonterning)
Et dryp kulør
Peber
½ tsk. ribsgelé

Sådan gør du:

  • Fedtstoffet smeltes og brunes.
  • Rør melet i.
  • Tilsæt bouillon/sky lidt ad gangen og kog sovsen igennem i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt lidt kulør og smag til med peber og ribsgelé.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal140,070,0
Protein i gram0,70,4
Kulhydrat i gram7,63,8
Fedt i gram12,06,0
Kalium i mg22,011,0
Kalium (kogt)22,011,0
Fosfat i mg14,07,0
Salt i gram0,70,4

Ingredienser

1 spsk. usaltet smør eller evt. andefedt
½ spsk. hvedemel
2 dl stegesky (eller vand tilsat 1/10 bouillonterning)
Et dryp kulør
Peber
½ tsk. ribsgelé