♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Chiagrød med mango og blåbær

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Chiagrød med mango

Ingredienser


1 dl risdrik uden tilsat fosfat
2 spsk. skyr (ca. 30 g)
¼ tsk. vaniljesukker (ca. 2 g)
1 spsk. chiafrø (ca. 12 g)
30 g mango (brug evt. fra frost og tag op af fryseren samtidig med, at grøden tilberedes)
10 g blåbær (ca. 1 spsk./5 stk.)
1 spsk. ahornsirup (ca. 20 g)

 

Sådan gør du:

  • Afmål risdrik og 1 spsk. skyr i et glas eller skål, bland med vaniljesukker og hæld chiafrø i.
  • Rør godt rundt og stil på køl mindst 4 timer eller natten over.
  • Skær mangoen ud i tern og anret på toppen af grøden med blåbær.
  • Top med 1 spsk. skyr og ahornsirup.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du erstatte skyr med flødeyoghurt/ græsk yoghurt.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du vælge mælk i stedet for risdrik og evt. tilsætte flere blåbær og mere mango.

Tips:


  • 1 spsk. chiafrø i denne ret indeholder 105 mg fosfat og 50 mg kalium og samtidig kun lidt protein (5,6 gram). Vælg denne ret, hvis du er glad for chiafrø og sørg for at få noget proteinholdigt ved siden af eller til dagens øvrige måltider.
  • Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om chiagrød, så se her

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal220,0220,0
Protein i gram5,65,6
Kulhydrat i gram34,034,0
Fedt i gram5,05,0
Kalium i mg210,0210,0
Kalium (kogt)210,0210,0
Fosfat i mg190,0190,0
Salt i gram0,10,1

Ingredienser

1 dl risdrik uden tilsat fosfat
2 spsk. skyr (ca. 30 g)
¼ tsk. vaniljesukker (ca. 2 g)
1 spsk. chiafrø (ca. 12 g)
30 g mango (brug evt. fra frost og tag op af fryseren samtidig med, at grøden tilberedes)
10 g blåbær (ca. 1 spsk./5 stk.)
1 spsk. ahornsirup (ca. 20 g)