♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Citronkylling med spaghetti og tomater

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Citronkylling med spaghetti og tomater

Ingredienser


3 spsk. olivenolie
1 løg
4 kyllingebryster
Saft og skal fra 1 økologisk citron
4 dl hønsebouillon (1 terning pr 4 dl vand)
2 spsk. hakket persille
1 spsk. klar honning
4 tsk majsstivelse
2 spsk. vand
Salt og peber
180 gram spaghetti
4 tomater

Sådan gør du:

  • Varm olien op i en stor sauterpande og sauter løgene ved moderat varme i 3-4 minutter.
  • Kom kyllingestykkerne i og steg dem gyldne på alle sider.
  • Riv citronen og sørg for kun at rive skallen, ikke det hvide. Skær den derefter i to halvdele og pres saften ud af citronen.
  • Opløs bouillonterningen i vandet og hæld det på panden.
  • Tilsæt persille, honning og saften fra citronen.
  • Lad retten simre, gerne under låg, i 10 minutter.
  • Vend kyllingestykkerne og kog i yderligere 10 minutter.
  • Tag kyllingebrysterne op og hold dem varme i et tildækket serveringsfad.
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
  • Bland majsstivelse og koldt vand, og jævn sovsen under piskning ved moderat varme.
  • Tilsæt citronskallen og smag til sidst sovsen til med salt og peber.
  • Hæld den herefter over de varme kyllingestykker og den kogte pasta.
  • Hak persille og tomater og drys det ud over retten ved servering.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.910,0477,5
Protein i gram149,037,3
Kulhydrat i gram171,042,8
Fedt i gram62,015,5
Kalium i mg2.992,0748,0
Kalium (kogt)2.992,0748,0
Fosfat i mg1.550,0387,5
Salt i gram6,31,6

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
1 løg
4 kyllingebryster
Saft og skal fra 1 økologisk citron
4 dl hønsebouillon (1 terning pr 4 dl vand)
2 spsk. hakket persille
1 spsk. klar honning
4 tsk majsstivelse
2 spsk. vand
Salt og peber
180 gram spaghetti
4 tomater