♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Flødekartofler

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Flødekartofler

Ingredienser


900 gram kartofler
3 dl fløde
1 knsp. revet muskatnød
¼ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kartoflerne koges knapt møre i rigeligt vand tilsat salt. Vandet hældes fra kartoflerne.
  • Læg en halv portion kartofler i et smurt ildfast fad. Læg krydderierne ovenover kartoflerne og læg resten af de kogte kartofler ovenpå.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne i ovnen ca. ½ time ved 200 grader.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.765,0441,3
Protein i gram24,36,1
Kulhydrat i gram151,037,8
Fedt i gram117,029,3
Kalium i mg4.008,01.002,0
Kalium (kogt)2.892,0723,0
Fosfat i mg670,0167,5
Salt i gram6,51,6

Ingredienser

900 gram kartofler
3 dl fløde
1 knsp. revet muskatnød
¼ tsk groft salt
Friskkværnet peber