♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Forloren hare

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Forloren hare

Ingredienser


½ lille løg (25 gram)
150 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket kylling)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
¼ tsk. peber
2 spsk. rasp
½ dl vand (til farsen)
4 skiver bacon (ca. 40 gram – svarer til 1/3 pakke ved 120 gram i en pakke)
2½ dl vand (til at lægge ved ”haren” i ovnen)
½ dl piskefløde
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
1 dryp madlavningskulør

Sådan gør du:

  • Løg pilles og rives fint.
  • Kødet røres med æggehvide, løg og peber. Rasp røres i. Vand tilsættes.
  • Form kødet til en ”hare” og pak den ind i bacon. Læg den i et ovnfast fad, må gerne være ca. dobbelt så stort som kødet, så der er plads til al væden.
  • Sæt i ovnen i 10 min ved 225 grader.
  • Hæld vand og fløde ved, skru ned til 175 grader og steg færdig i ca. 20 minutter. Når kødsaften er klar, er ”haren” færdig.
  • Hæld saften fra kødet i en gryde og lad det koge op. Bland majsstivelse i ½ dl vand og pisk det i under omrøring. Lad det koge et par minutter.
  • Tilsæt et dryp kulør.
  • Server med kartofler.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne opskrift i 3-4 portioner og fryse resten ned, så du har nem mad til en anden dag, eller du kan bruge det som pålæg skåret i tynde skiver. Lad ”haren” fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere tilbehør.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du evt. bruge 1 helt æg fremfor kun æggehviden og mælk fremfor piskefløde og vand.

Tips:


  • Kartofler indeholder rigtig meget kalium, men også gode næringsstoffer. Hvis du spiser 120 gram kartofler, svarende til 2 stk. på størrelse med et hønseæg, får du ca. 500 mg kalium. Hvis du skræller dem, skærer dem i kvarte og koger dem i vand tilsat salt, kan du spare 30-50 %, dvs. 150-250 mg. Det betyder, at kartoflerne vil give dig ca. 250-350 mg kalium.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal700,0350,0
Protein i gram41,020,5
Kulhydrat i gram28,014,0
Fedt i gram47,023,5
Kalium i mg790,0395,0
Kalium (kogt)790,0395,0
Fosfat i mg410,0205,0
Salt i gram1,60,8

Ingredienser

½ lille løg (25 gram)
150 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket kylling)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
¼ tsk. peber
2 spsk. rasp
½ dl vand (til farsen)
4 skiver bacon (ca. 40 gram – svarer til 1/3 pakke ved 120 gram i en pakke)
2½ dl vand (til at lægge ved ”haren” i ovnen)
½ dl piskefløde
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
1 dryp madlavningskulør