Grillede grøntsager med vinaigrette
Ingredienser
2 gulerødder
1-2 porrer
10 asparges
1 pære
Vinaigrette
½ dl olivenolie
1 spsk hakket kørvel
4 spsk citronsaft
1 spsk hakket persille
1 finthakket skalotteløg
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne og skær dem over på langs i kvarte. Skær lidt top og bund af porrerne og rens dem for jord. Skær porrerne i 1 cm skiver. Begge dele koges i rigeligt vand med lidt salt i 5 min. Lægges derefter i koldt vand. Asparges koges ligeledes i rigeligt vand i 5 min.
- For at tilføre gulerødder og porrer ekstra smag kan de lægges på grillen eller grilles i ovnen til de får lidt farve.
- Pisk olien sammen med citronsaft/eddike og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
- Det hele anrettes til sidst på et fad pyntet med vinaigrette efter smag, og pæren skåret i tynde både.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 716,0 | 179,0 |
Protein i gram | 12,5 | 3,1 |
Kulhydrat i gram | 12,5 | 3,1 |
Fedt i gram | 47,6 | 11,9 |
Kalium i mg | 1.478,8 | 369,7 |
Kalium (kogt) | 1.478,8 | 369,7 |
Fosfat i mg | 379,6 | 94,9 |
Salt i gram | 0,3 | 0,1 |
Ingredienser
2 gulerødder
1-2 porrer
10 asparges
1 pære
Vinaigrette
½ dl olivenolie
1 spsk hakket kørvel
4 spsk citronsaft
1 spsk hakket persille
1 finthakket skalotteløg