♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Grillede grøntsager med vinaigrette

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet

Ingredienser


2 gulerødder
1-2 porrer
10 asparges
1 pære

Vinaigrette

½ dl olivenolie
1 spsk hakket kørvel
4 spsk citronsaft
1 spsk hakket persille
1 finthakket skalotteløg

Sådan gør du:

  • Skræl gulerødderne og skær dem over på langs i kvarte. Skær lidt top og bund af porrerne og rens dem for jord. Skær porrerne i 1 cm skiver. Begge dele koges i rigeligt vand med lidt salt i 5 min. Lægges derefter i koldt vand. Asparges koges ligeledes i rigeligt vand i 5 min.
  • For at tilføre gulerødder og porrer ekstra smag kan de lægges på grillen eller grilles i ovnen til de får lidt farve.
  • Pisk olien sammen med citronsaft/eddike og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
  • Det hele anrettes til sidst på et fad pyntet med vinaigrette efter smag, og pæren skåret i tynde både.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal716,0179,0
Protein i gram12,53,1
Kulhydrat i gram12,53,1
Fedt i gram47,611,9
Kalium i mg1.478,8369,7
Kalium (kogt)1.478,8369,7
Fosfat i mg379,694,9
Salt i gram0,30,1

Ingredienser

2 gulerødder
1-2 porrer
10 asparges
1 pære

Vinaigrette

½ dl olivenolie
1 spsk hakket kørvel
4 spsk citronsaft
1 spsk hakket persille
1 finthakket skalotteløg