♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Gulerodssuppe med rejer

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Gulerodssuppe med rejer

Ingredienser


1 kg gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
3 spsk. friskt hakket ingefær
750 ml vand til bouillion
1 stk. Grøntsagsbouillion
1 dl røde linser
1 spsk. Olivenolie
12 store tigerrejer
4 spsk. Creme fraiche (38%) (kan undlades)

Sådan gør du:

  • Skræl og hak gulerødderne.
  • Kog gulerødderne i letsaltet vand, indtil de er møre, og hæld kogevandet fra.
  • Pil og hak løget. Hak ½ chili uden kerner, 1 fed hvidløg og ingefær.
  • Opvarm olien i en gryde og steg løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Opløs bouillion i vandet.
  • Tilsæt de kogte gulerødder, chili og 500 ml af bouillonvandet.
  • Lad det simre et minut og blend det hele til suppe med en stavblender.
  • Tilsæt de resterende 250 ml af bouillonvandet lidt ad gangen, mens du blender. På denne måde kan du selv styre, hvilken konsistens du ønsker, din suppe skal have.
  • Tilsæt de røde linser og lad suppen simre i 10 minutter.
  • Smag suppen til med lidt salt og peber.
  • Steg tigerrejerne i olie, 1 fed hvidløg og en smule salt og kom dem i suppen lige inden servering.
  • Suppen serveres med creme fraiche og evt. brød.

Variation:


  • Man kan fx servere naan brød til.

Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.761,0440,3
Protein i gram101,025,3
Kulhydrat i gram200,050,0
Fedt i gram50,212,6
Kalium i mg3.509,0877,3
Kalium (kogt)2.651,0662,8
Fosfat i mg1.754,0438,5
Salt i gram1,80,4

Ingredienser

1 kg gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
3 spsk. friskt hakket ingefær
750 ml vand til bouillion
1 stk. Grøntsagsbouillion
1 dl røde linser
1 spsk. Olivenolie
12 store tigerrejer
4 spsk. Creme fraiche (38%) (kan undlades)