♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Hvide asparges med rejer og dressing

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Hvide asparges

Ingredienser


5 stk. hvide asparges (ca. 80 g)
1 dl græsk yoghurt 10 % (100 g)
1 spsk. citronsaft (ca. 15 g)
0,5 tsk. hvidløgspulver
0,5 dl purløg (ca. 9 g)
0,5 dl dild (ca. 8,5 g)
2 dl rejer i lage eller fra frost (ca. 100 gram)
Peber

Sådan gør du:

  • Knæk den nederste trevlede del af aspargesen. Skræl ⅔ af aspargesen, fra den buede spids til bunden. Skær dem over i 2-3 stykker.
  • Kog aspargesene i ca. 5 minutter i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 liter vand). Kassér kogevandet, og lad aspargesene køle af i en sigte.
  • Rør græsk yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver sammen. Snit purløg og dild fint og bland i dressingen. Smag til med peber.
  • Rejer i lage skal skylles, da lagen indeholder meget salt.
  • Anret de afkølede asparges med den hvide dressing og rejer på toppen.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du skære ned til 1 dl rejer. Spis evt. et stykke brød til, hvis du er mere sulten.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift. Vælge evt. 0,2% græsk yoghurt til dressing, hvis du vil spare på fedt.

Tips:


  • Hvis rejerne er i lage, er det en god idé at skylle dem, da der er meget salt i lagen. Hvis det er fra frost, skal de tages op et par timer før.
  • Hvide asparges har en kort sæson fra start maj til omkring Sankt Hans. Brug gerne de friske asparges i den periode og nyd dem. De indeholder ca. 170 mg kalium pr. 100 gram og er en af de grøntsager, der indeholder mindst kalium.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal240,0240,0
Protein i gram23,023,0
Kulhydrat i gram10,010,0
Fedt i gram12,012,0
Kalium i mg500,0500,0
Kalium (kogt)460,0460,0
Fosfat i mg250,0250,0
Salt i gram2,82,8

Ingredienser

5 stk. hvide asparges (ca. 80 g)
1 dl græsk yoghurt 10 % (100 g)
1 spsk. citronsaft (ca. 15 g)
0,5 tsk. hvidløgspulver
0,5 dl purløg (ca. 9 g)
0,5 dl dild (ca. 8,5 g)
2 dl rejer i lage eller fra frost (ca. 100 gram)
Peber