♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Hvidløgsflutes

Tilføj retten

8
Fryseegnet
Hvidløgsflutes

Ingredienser


Hvidløgsmør

100 gram smør (stuetempereret)
1 fed presset hvidløg
5 spsk. finthakket persille

Dej
4 dl lunkent vand
10 gram gær
1 tsk honning
500 gram hvedemel
1 tsk salt

Sådan gør du:

Hvidløgsmør

  • Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille.
  • Form hvidløgssmørret til to ruller og sæt begge i køleskab.

Dej

  • Rør gæren ud i vandet og rør honning i sammen med 50 g mel.
  • Rør derefter salt i og hvedemel lidt efter lidt. Dejen æltes undervejs.
  • Lad dejen hæve 3-4 timer i en ren skål med et klæde over.

Flutes

  • Tænd ovnen på 225°C.
  • Form 2 flutes og sæt dem på en bageplade. Når ovnen er varm, bages flutes i 15-18 min.
  • Flutes køles af på en bagerist. Skær dybe riller på tværs ¾ ned i dine flutes. Skær skiver af hvidløgsmøret, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en ned i hver rille.
  • Sæt brødet i ovnen ved 180°C varmluft i 10 minutter, indtil smørret er smeltet.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.530,0316,3
Protein i gram50,16,3
Kulhydrat i gram368,046,0
Fedt i gram88,811,1
Kalium i mg942,0117,8
Kalium (kogt)942,0117,8
Fosfat i mg653,081,6
Salt i gram7,20,9

Ingredienser

Hvidløgsmør

100 gram smør (stuetempereret)
1 fed presset hvidløg
5 spsk. finthakket persille

Dej
4 dl lunkent vand
10 gram gær
1 tsk honning
500 gram hvedemel
1 tsk salt