♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Ingefær-æbleketchup

Tilføj retten

30
Ikke fryseegnet
Ingefær-æble-ketchup

Ingredienser


1 løg (75 g)
1 fed hvidløg (3 g)
1 stk. frisk ingefær (ca. 60 g)
400 g æble (400 g skrællet svarer til 4 æbler)
1 tsk. tørret chili (2,74 g)
200 g sukker (2 ¼ dl)
1 dl æblecidereddike (100 g)
1 knivspids peber (0,15 g)

Sådan gør du:

  • Pil løg og hvidløg og skær dem i tern. Skær ingefær i mindre tern eller skiver. Skræl æbler og skær dem i tern.
  • Kog alle ingredienserne sammen, lad det simre i 20 min, blend herefter og smag evt. til med lidt ekstra peber og sukker.
  • Hæld ketchuppen på et skoldet glas og lad den køle ned inden brug.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.

Tips:


  • Brug en skefuld som smagsgiver. På den måde er der til mange portioner, og den kan sagtens anvendes uden at tælle med i det øvrige regnskab af kalium og fosfat.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.165,038,8
Protein i gram4,00,1
Kulhydrat i gram270,09,0
Fedt i gram2,00,1
Kalium i mg1.000,033,3
Kalium (kogt)1.000,033,3
Fosfat i mg110,03,7
Salt i gram0,00,0

Ingredienser

1 løg (75 g)
1 fed hvidløg (3 g)
1 stk. frisk ingefær (ca. 60 g)
400 g æble (400 g skrællet svarer til 4 æbler)
1 tsk. tørret chili (2,74 g)
200 g sukker (2 ¼ dl)
1 dl æblecidereddike (100 g)
1 knivspids peber (0,15 g)