♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Karameller

Tilføj retten

25
Ikke fryseegnet
Julekarameller

Ingredienser


250 g sukker
2 dl mørk sirup
2 spsk. vaniljesukker
2 1⁄2 dl piskefløde
25 g smør
1/4 tsk. salt

Sådan gør du:

  • Kom sukkeret i en pande med høj kant.
  • Lad det smelte og blive nøddebrunt.
  • Lad karamellen koge, indtil den bliver som jævn grød.
  • Fordel massen på en bageplade med bagepapir.
  • Lad massen køle af og skær i små firkanter á 5-6 gram per stk.

Variation:


  • Tilsæt eventuelt 1 knivspids pebermynteolie eller anden smagsgiver
  • Du kan også tilsætte frugtfarve efter ønske

Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal3.058,0122,3
Protein i gram5,40,2
Kulhydrat i gram493,019,7
Fedt i gram115,04,6
Kalium i mg861,034,4
Kalium (kogt)861,034,4
Fosfat i mg155,06,2
Salt i gram2,50,1

Ingredienser

250 g sukker
2 dl mørk sirup
2 spsk. vaniljesukker
2 1⁄2 dl piskefløde
25 g smør
1/4 tsk. salt