♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser


1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
1 dl persille
1½ dl ærter fra frost (ca. 90 g)
150 g hakket svinekød
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl rasp (ca. 25 g)
1 spsk. oliemargarine/usaltet smør til stegning
20 g usaltet smør eller oliemargarine til melbolle
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
3 dl vand

Sådan gør du:

  • Skræl guleroden og skær den i tern. Koges i vand tilsat salt (1 tsk. salt til 1 liter vand) i 5 minutter. Hæld i en sigte og lad det dryppe af.
  • Skyl persille og hak det fint. Du kan også bruge persille fra frost.
  • Tag ærter op af fryseren og hæld kogende vand over, så de tør op.
  • Form to karbonader af kødet og vend dem først i æggehvide og derefter i rasp. Karbonaderne steges på en pande.
  • Smørret smeltes i en gryde, og mel piskes i til en melbolle.
  • Piskefløde og vand blandes og piskes i melbollen lidt efter lidt. Kog op og lad det koge igennem et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, ærter og persille. Gem evt. lidt persille som pynt.
  • Server med kartofler.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du lave 6 mindre karbonader fremfor 2 og spise 1-2 til din mad. Resten kan fryses ned, så du har ned mad til en anden dag. Lad karbonaden fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere tilbehør.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du evt. bruge 1 helt æg fremfor kun æggehviden og mælk fremfor piskefløde og vand.

Tips:


  • Der er ofte 400-500 gram hakket kød i en pakke. Hvis der er 400 gram, så del den i to. Hvis der er 500 gram, så del den i tre. Put resten i fryseren. Eller lav karbonader af hele pakken og frys resten ned, så du har nem mad til en anden dag.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.060,0530,0
Protein i gram42,021,0
Kulhydrat i gram38,019,0
Fedt i gram80,040,0
Kalium i mg1.140,0570,0
Kalium (kogt)1.050,0525,0
Fosfat i mg480,0240,0
Salt i gram0,90,4

Ingredienser

1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
1 dl persille
1½ dl ærter fra frost (ca. 90 g)
150 g hakket svinekød
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
½ dl rasp (ca. 25 g)
1 spsk. oliemargarine/usaltet smør til stegning
20 g usaltet smør eller oliemargarine til melbolle
1 spsk. hvedemel
½ dl piskefløde
3 dl vand