♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Kartoffelsalat med skyr og radiser

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Kartoffelsalat med skyr og radiser

Ingredienser


240 g kartofler (ca. 4 stk. på størrelse med hønseæg)
2 små forårsløg (20 g)
3 radiser (30 g)
Ca. 2 spsk. creme fraiche 18 % (30 g)
Ca. 2 spsk. skyr naturel (30 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
½ tsk. peber (1,5 g)

Sådan gør du:

  • Skræl kartoflerne og skær i mundrette bidder. Kog i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 l vand), indtil de er møre, men stadig har bid (ca. 15 min.).
  • Mens kartoflerne koger, blandes dressingen af hakkede forårsløg, radiser, creme fraiche og skyr. Smag til med citronsaft og peber.
  • Når kartoflerne er afkølet, blandes de med dressingen og serveres kolde.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du bruge creme fraiche fremfor en blanding af skyr og creme fraiche, da skyr har et højt indhold af protein.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, er det ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, før de koges, men du kan i stedet vælge at pille dem.

Tips:


  • Skyr har et højere indhold af fosfat end creme fraiche, men til gengæld har det også et højere indhold af protein. I denne opskrift kommer fem gram protein fra skyr.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal280,0140,0
Protein i gram10,05,0
Kulhydrat i gram43,021,5
Fedt i gram6,53,3
Kalium i mg1.200,0600,0
Kalium (kogt)910,0455,0
Fosfat i mg220,0110,0
Salt i gram0,10,1

Ingredienser

240 g kartofler (ca. 4 stk. på størrelse med hønseæg)
2 små forårsløg (20 g)
3 radiser (30 g)
Ca. 2 spsk. creme fraiche 18 % (30 g)
Ca. 2 spsk. skyr naturel (30 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
½ tsk. peber (1,5 g)