♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Klatkager

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Klatkager

Ingredienser


Risengrød
½ dl grødris
1½ dl vand
1½ dl piskefløde (38%)
Salt

Klatkager
1 portion risengrød
60 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang
½ revet økologisk citron- eller appelsinskal
1,5 spsk rapsolie

 

Sådan gør du:

  • Lav risengrøden efter opskrift. Se opskrift på vores nyrevenlige risengrød her.
  • Lad risengrøden afkøle, mens du gør de andre ingredienser klar som følgende
  • Vej mel af ned i en skål.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen med melet.
  • Riv skallen af 1/2 citron eller appelsin og kom det i skålen.
  • Bland den let afkølet grød med mel, vaniljekorn, skallen af citrusfrugten og æg. Rør det sammen til en ensartet masse.
  • Steg dem gylden på en pande med olie (ca. 8 klatkager i alt).

Variation:


Tips:


  • Der er beregnet til ca. 4 klatkager til hver person.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal664,0332,0
Protein i gram9,64,8
Kulhydrat i gram61,030,5
Fedt i gram42,221,1
Kalium i mg252,0126,0
Kalium (kogt)252,0126,0
Fosfat i mg155,277,6
Salt i gram0,30,2

Ingredienser

Risengrød
½ dl grødris
1½ dl vand
1½ dl piskefløde (38%)
Salt

Klatkager
1 portion risengrød
60 gram hvedemel
1 æg
½ vaniljestang
½ revet økologisk citron- eller appelsinskal
1,5 spsk rapsolie