♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Kylling i karry med blomkålsris

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Kylling i karry

Ingredienser


200 g kyllingefilet
2 spsk. flydende margarine
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
1-3 tsk. karry – afhængig af hvor stærk
1 spsk. hvedemel
350 g blomkålsris fra frost (eventuelt kan frisk blomkål hakkes/rives)

Sådan gør du:

  • Skær kyllingen i små strimler og steg det i en gryde med flydende margarine.
  • Hak løg og hvidløg fint og kom det i gryden med kyllingen.
  • Kom derefter karry i gryden og lade det stege i 1-2 minutter.
  • Kom hvedemel i gryden og rør rundt til det danner en meljævning.
  • Hæl 1 liter vand i gryden og lad det koge.
  • Kom blomkålsrisen i kogende vand med salt i 5 min.
  • Si vandet fra blomkålen i en skål, og så er der serveret.

Variation:


  • Du kan altid benytte en anden form for kål, hvis du ikke er til blomkål.

Tips:


  • Er sovsen for tynd, kan du lave en meljævning af 1 spsk. mel og 2-3 dl vand.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal629,0157,3
Protein i gram55,113,8
Kulhydrat i gram24,66,2
Fedt i gram30,97,7
Kalium i mg1.509,0377,3
Kalium (kogt)1.360,0340,0
Fosfat i mg623,0155,8
Salt i gram0,50,1

Ingredienser

200 g kyllingefilet
2 spsk. flydende margarine
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
1-3 tsk. karry – afhængig af hvor stærk
1 spsk. hvedemel
350 g blomkålsris fra frost (eventuelt kan frisk blomkål hakkes/rives)