♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Lynstegt kylling med ingefær og chili

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Lynstegt kylling med ingefær og chili

Ingredienser


250 gram kyllingekød evt. filet
60 gram løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie eller oliemargarine
8 gram revet ingefær
2 spsk revet usprøjtet citronskal
1 tsk frisk chili
1 tsk sukker
2-3 spsk fiskesauce
Koriander
Peber

Sådan gør du:

  • Hak løget groft og hvidløg fint
  • Varm olien op i en tykbundet stegepande eller wok; kom løg, hvidløg, ingefær, citronskal og chili i og steg under omrøring i 3-5 minutter ved medium varme, indtil blandingen er let gylden.
  • Pas på det ikke brænder på, da det vil få en bitter smag.
  • Skru op for varmen, så panden bliver meget varm, og læg kyllingekødet i og rør godt rundt.
  • Drys sukkeret over kyllingen og steg den i ca. 5 min., idntil kødet lige er stegt.
  • Ryst panden ind imellem.
  • Tilsæt fiskesaucen, steg videre i 2 min. og server straks garneret med korianderblade.

Variation:


  • Kan serveres med ris

Tips:


  • Ønsker man grøntsager i retten, kan du tilføje små forkogte broccolibuketter de sidste to minutter af tilberedningstiden.
  • Man kan marinere kødet ved at lægge det i stegeingredienserne (olie, hvidløg, ingefær og citronskal) et par timer inden stegningen.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal524,0262,0
Protein i gram51,325,7
Kulhydrat i gram14,47,2
Fedt i gram27,914,0
Kalium i mg1.057,0528,5
Kalium (kogt)1.057,0528,5
Fosfat i mg479,0239,5
Salt i gram0,50,3

Ingredienser

250 gram kyllingekød evt. filet
60 gram løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie eller oliemargarine
8 gram revet ingefær
2 spsk revet usprøjtet citronskal
1 tsk frisk chili
1 tsk sukker
2-3 spsk fiskesauce
Koriander
Peber