♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Orientalsk gryderet

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Orientalsk gryderet

Ingredienser


2 spsk. olie
1 tsk. hel kommen
100 g løg
2 fed hvidløg
1 stk. laurbær blad
1 lille stykke hel kanel
250 g svinekød i tern
1 tsk. friskrevet ingefær
½ tsk. knust koriander
½ tsk. gurkemeje
1 stk. salt
1 dåse hakkede tomater
0,5 dl. fløde
1 spsk. hakket persille

Sådan gør du:

  • Varm olien og rist de hele kommen heri et par minutter under omrøring.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Tilsæt hvidløg, laurbær, kanelstykke og løg og rist videre i ca. 1 min.
  • Kom derefter kødet i gryden og brun det godt på alle sider.
  • Rør de resterende krydderier i gryden og bland dem godt med kødet.
  • Hæld væden fra de hakkede tomater.
  • Kom tomaterne ved og lad det hele simre en lille times tid, indtil kødet er helt mørt.
  • Smag til med lidt fløde.
  • Drys med friskhakket persille.

Variation:


  • Du kan skifte kødet ud med lige netop det kød, du godt kan lide, men hver opmærksom på, at kalorieindholdet ændrer sig. Du kan også med fordel skifte persillen ud med koriander, hvis du kan er til det.

Tips:


  • Retten kan serveres med ris.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal961,0480,5
Protein i gram62,731,4
Kulhydrat i gram43,021,5
Fedt i gram58,329,2
Kalium i mg2.455,01.227,5
Kalium (kogt)2.455,01.227,5
Fosfat i mg687,0343,5
Salt i gram6,93,5

Ingredienser

2 spsk. olie
1 tsk. hel kommen
100 g løg
2 fed hvidløg
1 stk. laurbær blad
1 lille stykke hel kanel
250 g svinekød i tern
1 tsk. friskrevet ingefær
½ tsk. knust koriander
½ tsk. gurkemeje
1 stk. salt
1 dåse hakkede tomater
0,5 dl. fløde
1 spsk. hakket persille