♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Ingredienser


4 faste pærer
4 dl rødvin
2 dl vand
Saften fra ½ citron
150 gram sukker
1 stang kanel
3 hele nelliker
2 hele kardemommekapsler
1 stang vanilje
4 kugler god vaniljeis (200 g i alt ca.)

Sådan gør du:

  • Skræl pærerne, men lad stilken sidde. Skær blomsten for enden af, så pæren kan stå uden at vælte.
  • Kog rødvin, vand, sukker og alle krydderierne op til en lage i en gryde.
  • Læg pærerne i og lad dem simre i ca. ½ time, indtil de er møre, men ikke udkogte. Hvis pærerne ikke er helt dækkede af rødvin, kan du vende dem lidt efterhånden, så hele pæren bliver gennemkogt.
  • Tag pærerne op af lagen og sæt dem på et fad.
  • Kog lagen ind, indtil den bliver tyk, og hæld herefter lidt ud over pærerne.
  • Server pærerne med en lækker kugle vaniljeis til.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.625,0406,3
Protein i gram8,72,2
Kulhydrat i gram265,066,3
Fedt i gram27,36,8
Kalium i mg1.322,0330,5
Kalium (kogt)1.322,0330,5
Fosfat i mg273,068,3
Salt i gram0,50,1

Ingredienser

4 faste pærer
4 dl rødvin
2 dl vand
Saften fra ½ citron
150 gram sukker
1 stang kanel
3 hele nelliker
2 hele kardemommekapsler
1 stang vanilje
4 kugler god vaniljeis (200 g i alt ca.)