♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Pasta med svampe

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Pasta med svampe

Ingredienser


175 g tørret pasta eller 250 g rå pasta
1 mellemstort skalotteløg (ca. 14 g)
1 mellemstort fed hvidløg (ca. 3 g)
1 tsk. olivenolie (ca. 4 g)
100 g champignon på glas (indeholder mindre kalium end rå champignon)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ dl vand
½ tsk revet muskatnød (ca. 2,5 g)
1 spsk. hvedemel (ca. 9 g)
Peber
100 g bacon (eller en rest af kylling eller kød fra dagen før)
1 tsk. olivenolie eller flydende oliemargarine (ca. 4 g)
4 blade frisk basilikum (ca. 2 g)

Sådan gør du:

  • Kog pasta efter anvisning på pakken.
  • Skær skalotteløg og hvidløg ud i mindre tern og steg i olivenolie på en pande.
  • Hæld vand fra champignon og skyl dem, da lagen indeholder meget salt. Tilsæt champignon og lad dem få lidt farve.
  • Tilføj piskefløde og vand.
  • Riv muskatnød i og lad sovsen koge et par min.
  • Drys hvedemel udover og lad det koge igennem.
  • Smag til med peber.
  • Steg kylling på en anden pande i olivenolie eller flydende oliemargarine. Hvis det er en rest fra dagen før, kan det tilsættes champignonsovsen.
  • Bland champignonsovsen med pastaen, og lad det blive varmet igennem. Hvis sovsen er for tyk, tilsæt en smule vand.
  • Servér med basilikum.
  • Hvis du vil spare på saltet i denne ret, kan vælge 150 g kyllingefilet fremfor bacon. Så sparer du 2 gram salt.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere til 80 gram kylling og øge mængden af pasta til 150-180 gram.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du også bruge friske champignon. Du kan også bruge kaffefløde eller cremefine, hvis du vil spare på mængden af fedt.

Tips:


  • Selvom der er et højt indhold af kalium i basilikum, vejer 1 dl kun 10 gram og giver derfor kun omkring 6 mg kalium, men meget smag.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.300,0650,0
Protein i gram42,021,0
Kulhydrat i gram140,070,0
Fedt i gram63,031,5
Kalium i mg1.000,0500,0
Kalium (kogt)1.020,0510,0
Fosfat i mg520,0260,0
Salt i gram2,41,2

Ingredienser

175 g tørret pasta eller 250 g rå pasta
1 mellemstort skalotteløg (ca. 14 g)
1 mellemstort fed hvidløg (ca. 3 g)
1 tsk. olivenolie (ca. 4 g)
100 g champignon på glas (indeholder mindre kalium end rå champignon)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ dl vand
½ tsk revet muskatnød (ca. 2,5 g)
1 spsk. hvedemel (ca. 9 g)
Peber
100 g bacon (eller en rest af kylling eller kød fra dagen før)
1 tsk. olivenolie eller flydende oliemargarine (ca. 4 g)
4 blade frisk basilikum (ca. 2 g)