♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Pirogger med hakket kød

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Pirogger med hakket kød

Ingredienser


Dej
200 gram hvedemel
1 dl lunt vand
2 spsk olie eller oliemargarine
½ tsk salt
Fyld
150 gram hakket okse, kalv eller svin
60 gram løg
2 spsk olie eller oliemargarine
1 tsk tomatpuré
2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
1 hel kanelstang
1 spsk rasp
¼ dl fløde
¼ dl vand
2 spsk mozzerella
1 æg
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Ælt dejen sammen og lad den hvile koldt i 1 time
  • Hak løget
  • Brun kødet i fedtstoffet sammen med det hakkede løg
  • Tilsæt tomatpuré, salt, peber, persille og kanel
  • Kog kødet op og tilsæt evt. lidt vand
  • Tag gryden af varmen og fjern kanel
  • Rør rasp, fløde, vand, æg og ost i gryden
  • Forvarm ovnen til 180° C
  • Rul dejen ud og læg ⅔ ned i et ildfast fad, så den dækker både bund og siderne
  • Hæld fyldet i og læg resten af dejen ovenpå som låg
  • Pensel låget med olie eller oliemargarine og rids med en skarp kniv
  • Bag i 30-40 minutter

Variation:


Tips:


  • Opskriften giver otte pirogger. En portion svarer til to pirogger.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal840,0210,0
Protein i gram30,27,6
Kulhydrat i gram78,819,7
Fedt i gram44,411,1
Kalium i mg560,0140,0
Kalium (kogt)560,0140,0
Fosfat i mg346,086,5
Salt i gram5,01,3

Ingredienser

Dej
200 gram hvedemel
1 dl lunt vand
2 spsk olie eller oliemargarine
½ tsk salt
Fyld
150 gram hakket okse, kalv eller svin
60 gram løg
2 spsk olie eller oliemargarine
1 tsk tomatpuré
2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
1 hel kanelstang
1 spsk rasp
¼ dl fløde
¼ dl vand
2 spsk mozzerella
1 æg
Salt og peber