♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Risalamande

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Risalamande

Ingredienser


1 portion kold risengrød (se vores risengrød)
1 spsk. sukker
¾ – 1 dl piskefløde
5 mandler (ca. 10 gram)
1-2 tsk. vaniljesukker

 

Sådan gør du:

  • Bland den kolde risengrød med sukker.
  • Pisk fløden til den er stiv og vend den i grøden.
  • Smut mandler og hak dem. Vend dem i.
  • Smag til med vaniljesukker.

 

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Næringsindholdet er kun for risalamande. Hvis du ønsker kirsebærsauce med i beregningen, se vores kirsebærsauce.
  • Mandler indeholder en del kalium og fosfat. I denne portion udgør mandlerne 70 mg kalium og 50 mg fosfat. Hvis du vil spare på kalium og fosfat, kan du i stedet bruge et par dråber mandelessens.
  • Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om risalamanden så se her.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal490,0245,0
Protein i gram4,02,0
Kulhydrat i gram22,011,0
Fedt i gram44,022,0
Kalium i mg166,083,0
Kalium (kogt)166,083,0
Fosfat i mg106,053,0
Salt i gram0,10,0

Ingredienser

1 portion kold risengrød (se vores risengrød)
1 spsk. sukker
¾ – 1 dl piskefløde
5 mandler (ca. 10 gram)
1-2 tsk. vaniljesukker