♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Risotto

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Risotto

Ingredienser


125 gram risottoris (alm. ris kan også bruges)
¼ bouillonterning
2½ dl kogende vand
50 gram hakkede løg
½ dl hvidvin
1 spsk flødeost
½ dl piskefløde
Rapsolie/olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Olie varmes i en gryde. Hakkede løg svitses. Ris tilsættes, og der røres et par minutter. Vin tilsættes og koges op.
  • Opløs bouillonterningen i vand og tilsæt blandingen lidt ad gangen.
  • Lad retten småsimre i ca. 20 minutter.
  • Piskefløden røres i. Retten tages af varmen, og flødeost tilsættes.

Variation:


  • Ved behov for mere protein, kan der steges et stykke kyllingebryst, der kan spises til.
  • Hvis du vil have grøntsager i retten, smager det dejligt med broccoli. Broccolien skæres i mindre stykker og koges et par minutter.

Tips:


  • Vær opmærksom på, at næringsindholdet ændrer sig, hvis der tilføjes protein og grønt til retten.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal839,0419,5
Protein i gram10,85,4
Kulhydrat i gram106,053,0
Fedt i gram36,218,1
Kalium i mg276,0138,0
Kalium (kogt)276,0138,0
Fosfat i mg176,088,0
Salt i gram0,20,1

Ingredienser

125 gram risottoris (alm. ris kan også bruges)
¼ bouillonterning
2½ dl kogende vand
50 gram hakkede løg
½ dl hvidvin
1 spsk flødeost
½ dl piskefløde
Rapsolie/olivenolie til stegning