♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Rødbede-chokolade-kage

Tilføj retten

16
Fryseegnet
Rødbede-chokolade-kage

Ingredienser


200 g rå rødbede (ca. 1 stor)
2 æg (ca. 100 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
150 g usaltet smør eller oliemargarine
50 g mørk chokolade
100 g hvedemel (ca. 1,5 dl)
6 tsk. vaniljesukker (ca. 27 g)
1 tsk. bagepulver (4,1 g)
4 spsk. kakao (36 g)

Sådan gør du:

  • Skræl rødbeden og skær ud i 3 stykker. Kog i ca. 15 minutter i vand tilsat salt. Kassér kogevandet og lad rødbedestykkerne køle af.
  • Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  • Pisk æg, æggehvider og sukker sammen.
  • Smelt smørret, stil til side og lad det køle af.
  • Hak chokoladen og riv rødbederne fint.
  • I ægge/sukkermassen blandes mel, vaniljesukker, bagepulver, kakao, rødbede og chokolade. Derefter røres det smeltede smør i.
  • Hæld dejen i en form på ca. 25 x 35 cm, der er foret med bagepapir, og bag i ca. 40 min.
  • Skær kagen, når den har kølet lidt af, så er den mere fast.
  • Hvis du ikke kan nå at spise det hele, kan den fryses ned i stykker. Så kan du nemt tage et stykke op af fryseren til eftermiddagskaffen.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.

Tips:


  • I opskrifter, hvor der skal bruges hele æg, er det ofte muligt at erstatte nogle af æggene med æggehvide, så fosfatindholdet bliver lavere. Det er gjort i denne opskrift.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal3.500,0218,8
Protein i gram48,03,0
Kulhydrat i gram465,029,1
Fedt i gram160,010,0
Kalium i mg2.640,0165,0
Kalium (kogt)2.480,0155,0
Fosfat i mg1.040,065,0
Salt i gram2,50,2

Ingredienser

200 g rå rødbede (ca. 1 stor)
2 æg (ca. 100 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
150 g usaltet smør eller oliemargarine
50 g mørk chokolade
100 g hvedemel (ca. 1,5 dl)
6 tsk. vaniljesukker (ca. 27 g)
1 tsk. bagepulver (4,1 g)
4 spsk. kakao (36 g)