♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Rødbedesalat

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Rødbedesalat

Ingredienser


1 mellemstor rå rødbede (ca. 100 g)
25 g grønkål
25 g rucolasalat
3 spsk. olivenolie (67,5 g)
1 tsk. balsamico (16,2 g)
40 g feta
Ca. 7-10 stk. mandler (15 g)

Sådan gør du:

  • Skræl rødbederne og skær dem i små tern.
  • Kog i 1 liter vand tilsat 1 tsk. salt i 5 min. og skyl herefter straks med koldt vand.
  • Fjern stilken fra grønkål og hak den fint.
  • Skyl grønkål og rucola, pres evt. det sidste vand fra i et rent viskestykke.
  • Bland salaten i en stor skål.
  • Rør olivenolie sammen med balsamico og fordel over salaten.
  • Skær fetaen ud og hak mandlerne og servér.
  • Spis med et stykke kylling og et godt stykke brød til, se f.eks. vores opskrift på fladbrød.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du evt. reducere mængden af fetaost til 20 gram eller spise salaten som hovedret.

Tips:


  • Bland først mandlerne i salaten lige før servering, så undgår du, at de bliver bløde.
  • Feta kan indeholde en del salt, så vær opmærksom på saltindholdet i den feta, du vælger. Den udregnede saltmængde her i opskriften er et gennemsnit.

 

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal500,0250,0
Protein i gram15,07,5
Kulhydrat i gram14,07,0
Fedt i gram43,021,5
Kalium i mg680,0340,0
Kalium (kogt)580,0290,0
Fosfat i mg290,0145,0
Salt i gram1,70,9

Ingredienser

1 mellemstor rå rødbede (ca. 100 g)
25 g grønkål
25 g rucolasalat
3 spsk. olivenolie (67,5 g)
1 tsk. balsamico (16,2 g)
40 g feta
Ca. 7-10 stk. mandler (15 g)