Hvis du har behov for at spare på protein, kan du nøjes med halvdelen af den mængde pålæg, der er angivet. Brug gerne den samme mængde pynt. Hvis du er mere sulten, kan du spise en mad mere. Generelt skal brødet fylde mere end pålægget, hvis du har behov for at spare på protein.
Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du vælge at være opmærksom på mængden af fedt i pålægget, fx ved at vælge pålæg med max. 10 gram fedt pr. 100 gram. I fisk er det ikke nødvendigt at kigge på indholdet af fedt.
Tips:
Næringsindholdet er beregnet ud fra vores eksempel på en leverpostejsmad. Ønsker du flere madder eller andre kombinationer, som nævnt under “variationer”, kan du se næringsindholdet for alle ingredienser her.
Pålæg findes både med og uden tilsat fosfat. Hvis du vælger økologiske produkter, er fosfat ikke tilsat. Alternativt kan du kigge efter de otte E-numre, som dækker over tilsat fosfat.
Næringsindhold:
Pr. måltid
Pr. person
Kcal
136,0
136,0
Protein i gram
2,4
2,4
Kulhydrat i gram
18,0
18,0
Fedt i gram
4,3
4,3
Kalium i mg
194,0
194,0
Kalium (kogt)
194,0
194,0
Fosfat i mg
98,0
98,0
Salt i gram
0,9
0,9
Ingredienser
Eksempel på rugbrødsmad med leverpostej (andre eksempler finder du her)