♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Spinatpandekager

Tilføj retten

6
Fryseegnet
spinatpandekager

Ingredienser


40 g frisk spinat
Ca. 1 ¼ dl hvedemel (75 g)
3 æggehvider (eller 2 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl vand
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
½ tsk peber (1,5 g)
Evt. 2 spsk. hytteost (ca. 30 gram)
Evt. 1 skive røget laks (20 gram)

Sådan gør du:

  • Giv spinaten et kort opkog i vand i 2 minutter. Kassér kogevandet og lad spinaten køle af. Blend spinaten. Pisk mel,
    æggehvide, vand og piskefløde og tilsæt den blendede spinat. Tilføj peber.
  • Varm en pande op med lidt olivenolie. Steg pandekagerne en ad gangen.
  • Server for eksempel med hytteost og/eller laks.
  • De kan også spises kolde og er gode i madpakken.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens bruge pandekagerne, men nøjes med den halve mængde hytteost eller laks ovenpå.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge mælk i stedet for piskefløde, og evt. bruge 2 æg i stedet for kun æggehvider.
  • Du kan også bruge frossen spinat i stedet for frisk. Lad det frosne spinat tø op i en sigte, så vandet kan løbe fra.
  • Til denne ret kan du selv vælge, om du vil tilføje ekstra fyld på pandekagerne. Her kan du se næringsindholdet i det ekstra fyld:

Næringsindhold i 30 gram (2 spsk.) hytteost
32 kcal
4 gram protein
6,4 gram kulhydrat
8,8 gram fedt
21 mg kalium
46 mg fosfat
0,27 gram salt

Næringsindhold i 20 g (1 skive) røget laks
36 kcal
4 gram protein
0 gram kulhydrat
11 gram fedt
80 mg kalium
50 mg fosfat
0,59 gram salt

Tips:


  • Spinat er en af de grøntsager, som indeholder mest kalium, men til gengæld giver det også god smag og en flot farve til pandekagerne. I hver pandekage er der ca. 30 mg kalium fra spinat.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal582,097,0
Protein i gram24,04,0
Kulhydrat i gram57,09,5
Fedt i gram27,04,5
Kalium i mg588,098,0
Kalium (kogt)588,098,0
Fosfat i mg252,042,0
Salt i gram0,80,1

Ingredienser

40 g frisk spinat
Ca. 1 ¼ dl hvedemel (75 g)
3 æggehvider (eller 2 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl vand
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
½ tsk peber (1,5 g)
Evt. 2 spsk. hytteost (ca. 30 gram)
Evt. 1 skive røget laks (20 gram)