♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Stuvet hvidkål

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Stuvet hvidkål

Ingredienser


¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
½ dl piskefløde
2 dl vand (til at blande med piskefløde)
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Et drys peber
1 knivspids stødt muskat

Sådan gør du:

  • Snit hvidkålen i fine strimler og kog den ca. 5 minutter i vand tilsat salt (1 stk. salt pr. 1 l vand).
  • Hæld kålen i en si og kassér kogevandet. Hæld kålen tilbage i gryden.
  • Tilsæt piskefløde og 1½ dl vand (gem ½ dl vand til jævning).
  • Rør majsstivelse sammen med ½ dl vand og jævn stuvningen med dette.
  • Lad det koge 5 min. og smag til med peber og stødt muskat.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge mælk i stedet for piskefløde og vand.

Tips:


  • Her er der brugt fløde og vand i stedet for mælk. Det kan du bruge i alle retter, som indeholder mælk. Hvis du vil have et alternativ med et lavere fedtindhold, kan du vælge plantedrikke uden tilsat fosfat.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal280,0140,0
Protein i gram3,01,5
Kulhydrat i gram22,011,0
Fedt i gram20,010,0
Kalium i mg410,0205,0
Kalium (kogt)300,0150,0
Fosfat i mg74,037,0
Salt i gram0,10,0

Ingredienser

¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
½ dl piskefløde
2 dl vand (til at blande med piskefløde)
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Et drys peber
1 knivspids stødt muskat