♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Teriyakisauce

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Teriyakisauce

Ingredienser


1½ dl vand
40 g soya sauce med mindre salt (f.eks. Kikkoman less salt)
1 spsk. honning (ca. 20 g)
½ dl brun farin (ca. 40 g)
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Fryseegnet: Nej

Sådan gør du:

  • Kom vand i en lille gryde sammen med soja, honning og brun farin.
  • Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
  • Kog marinaden hurtigt op og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Omrøres undervejs, så saucen bliver blank.
  • Rør majsstivelse ud i 3 spsk. koldt vand og rør jævningen i saucen, så den jævnes fint. Ønskes en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
  • Køl saucen ned inden brug.
  • Vær opmærksom på, at denne sauce har et højt indhold af salt. Brug kun en lille smule som smagsgiver til din ret.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.

Tips:


  • Denne sauce har et højt indhold af salt. Brug kun en lille smule som smagsgiver til din ret.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal328,0328,0
Protein i gram4,54,5
Kulhydrat i gram72,072,0
Fedt i gram0,20,2
Kalium i mg270,0270,0
Kalium (kogt)270,0270,0
Fosfat i mg65,065,0
Salt i gram5,85,8

Ingredienser

1½ dl vand
40 g soya sauce med mindre salt (f.eks. Kikkoman less salt)
1 spsk. honning (ca. 20 g)
½ dl brun farin (ca. 40 g)
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Fryseegnet: Nej