♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Croutoner

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Croutoner

Ingredienser


100 g ciabattabrød (ca. 2 skiver)
2 spsk. olivenolie (ca. 27 g)
½ tsk hvidløgspulver (kan udelades)
½ tsk tørret basilikum

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær brødet ud i mundrette bidder og vend med de resterende ingredienser.
  • Fordel på en bageplade og bag midt i ovnen i 10-15 min. alt efter størrelsen på croutonerne.
  • Lad croutonerne køle af på en rist til de bliver sprøde.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis dog i den mængde, som er angivet i opskriften.

Tips:


  • Du kan bruge alle slags brød til at lave croutoner. Hvis du har lidt tørt brød, er det godt at bruge til croutoner. Hvis du vælger Nøglehulsmærket brød, får du mindre salt.
  • Croutonerne kan for eksempel spises med suppe eller oven på en cæsarsalat.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal520,0130,0
Protein i gram11,02,8
Kulhydrat i gram52,013,0
Fedt i gram31,07,8
Kalium i mg185,046,3
Kalium (kogt)185,046,3
Fosfat i mg108,027,0
Salt i gram0,90,2

Ingredienser

100 g ciabattabrød (ca. 2 skiver)
2 spsk. olivenolie (ca. 27 g)
½ tsk hvidløgspulver (kan udelades)
½ tsk tørret basilikum