♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Cæsarsalat med sprød kylling og croutoner

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Cæsarsalat

Ingredienser


Salat:
200 g kyllingebrystfilet
1 spsk. olivenolie (ca. 13,5 g)
1 lille hoved romainesalat (125 g)
2 spsk. parmesan, 32+ (6 g)
4 portioner (100 g) syltede rødløg

Dressing:
1 pasteuriseret æggeblomme (20 g)
1 lille fed hvidløg (2 g)
1 stk. ansjosfilet (6 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 spsk. rapsolie (14 g)
Evt. lidt vand

Croutoner:
Se vores opskrift på croutoner

Sådan gør du:

  • Steg kyllingen i olivenolie ved medium høj varme, indtil den har stegeskorpe og er gennemstegt.
  • Tag af panden og lad den hvile et par minutter før udskæring i mundrette stykker.
  • Skyl salaten og læg bladene i en skål eller fad.
  • Blend alle ingredienserne til dressing undtaget olie til ens grov men ensartet masse.
  • Tilsæt olien langsomt, så dressingen tykner en smule.
  • Tilsæt vand efter ønsket konsistens.
  • Bland dressingen med salaten, så alle bladene er godt smurt ind. Drys med parmesan og læg kyllingen på salaten. Slut af med croutoner og syltede rødløg på toppen og server.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du halvere mængden af kylling og evt. bruge lidt mindre af dressingen. I stedet kan du spise et stykke brød til.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift. Hvis du er glad for parmesan og ikke har behov for at spare på fosfat, kan du supplere med ekstra parmesan.

Tips:


  • Parmesan er en af de oste med allermest fosfat. Alligevel er det brugt i denne ret, da en lille smule giver meget smag. Hvis du ikke er begejstret for parmesan, så bare spring det over.
  • Næringsindhold i opskriften er angivet med croutoner.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal790,0395,0
Protein i gram48,024,0
Kulhydrat i gram36,018,0
Fedt i gram50,025,0
Kalium i mg1.050,0525,0
Kalium (kogt)1.050,0525,0
Fosfat i mg550,0275,0
Salt i gram1,30,6

Ingredienser

Salat:
200 g kyllingebrystfilet
1 spsk. olivenolie (ca. 13,5 g)
1 lille hoved romainesalat (125 g)
2 spsk. parmesan, 32+ (6 g)
4 portioner (100 g) syltede rødløg

Dressing:
1 pasteuriseret æggeblomme (20 g)
1 lille fed hvidløg (2 g)
1 stk. ansjosfilet (6 g)
1 tsk. citronsaft (5 g)
1 spsk. rapsolie (14 g)
Evt. lidt vand

Croutoner:
Se vores opskrift på croutoner