♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Flæskesteg

Tilføj retten

15
Fryseegnet
Flæskesteg

Ingredienser


1,5 kg flæskesteg
½ tsk. groft salt
5 dl vand

Sådan gør du:

  • Tjek, at sværen er ridset helt igennem. Ellers skær med en skarp kniv. Det er kun fedtet og ikke kødet, der skal være ridset.
  • Gnid salt ind mellem sværene.
  • Læg flæskestegen lige i et ovnfast fad. Hvis sværen er skæv, kan du krølle et stykke stanniol sammen og lægge under stegen. Hæld vand ved.
  • Opvarm ovnen til 225°C.
  • Sæt stegen i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Tjek kernetemperatur med et stegetermometer, og når den når 65°C, er flæskestegen færdig.
  • Hvis sværen ikke er sprød, kan du sætte ovnen på grill, men hold øje med den, da den hurtigt kan blive brændt.
  • Gem skyen til sovs (se vores opskrift på brun sovs).
  • Spises med brunede kartofler og rødkål.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan det anbefales at flæskestegen fylder mindst på din tallerken. Spis i stedet mere af tilbehøret.

Tips:


  • Retten indeholder meget salt. Til gengæld giver det rigtig sprøde svær, så nyd det og spis lidt mindre i morgen. Flæskestegen kan nemt skæres i skiver og fryses ned enkeltvis, f.eks. med et stykke madpapir i mellem.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal4.200,0280,0
Protein i gram330,022,0
Kulhydrat i gram0,00,0
Fedt i gram315,021,0
Kalium i mg3.825,0255,0
Kalium (kogt)3.825,0255,0
Fosfat i mg2.550,0170,0
Salt i gram27,01,8

Ingredienser

1,5 kg flæskesteg
½ tsk. groft salt
5 dl vand