♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Pandekager lavet på rismel

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Pandekager lavet på rismel

Ingredienser


1,5 dl vand
25 g usaltet smør
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvider uden tilsat fosfat)
2 dl rismel (130 g)
1 tsk. sukker (5 g)
½ tsk. stødt kardemomme
Usaltet smør eller oliemargarine til stegning

Sådan gør du:

  • Varm vandet op i en gryde.
  • Tilsæt smørret og rør, indtil det er smeltet.
  • Hæld smørvandet i en skål og pisk piskefløde og æggehvider i.
  • Bland rismel, sukker og kardemomme, og pisk en dej sammen med den våde blanding.
  • Lad dejen stå i 20 min. ved stuetemperatur.
  • Steg pandekagerne gyldne i smør.
  • Rør i dejen inden hver stegning.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan et mellemmåltid være en halv portion. Frys evt. resten ned eller spis dem over et par dage.

Tips:


  • Du kan sagtens lave pande kagerne på hvedemel, hvis du ikke har rismel. Det giver 100 kcal, 35 gram kulhydrat, 4 gram protein, 70 mg kalium og 30 mg fosfat mere end med rismel.
  • Spis f.eks. pandekagerne med blåbærkompot eller hindbærskum.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal920,0460,0
Protein i gram25,012,5
Kulhydrat i gram110,055,0
Fedt i gram42,021,0
Kalium i mg420,0210,0
Kalium (kogt)420,0210,0
Fosfat i mg180,090,0
Salt i gram0,70,4

Ingredienser

1,5 dl vand
25 g usaltet smør
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvider uden tilsat fosfat)
2 dl rismel (130 g)
1 tsk. sukker (5 g)
½ tsk. stødt kardemomme
Usaltet smør eller oliemargarine til stegning